U bent hier

Kick-off NHG-Congres: webinar Telemonitoring

Poten in de klei, kop in de cloud

19 november, 2020

Het NHG-Congres is al jaren een begrip onder huisartsen. Dit jaar heeft u de mogelijkheid om, naast het bezoeken van het fysieke evenement op 5 november 2021, ook drie webinars te bekijken. De online kick-off vindt plaats op donderdag 10 december 2020 en de toegang is gratis voor NHG-leden. Rode draad in alle evenementen is de inzet van digitale toepassingen in de huisartsenpraktijk. We belichten zowel de goede als de lastige punten van digitale zorg.

Telemonitoring is geen nieuw begrip in de huisartsenpraktijk. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor patiënten met hartfalen of chronische ziektes als diabetes en COPD. Een actueel initiatief op dit gebied is de COVID-box. Razendsnel ontwikkeld en wetenschappelijk onderbouwd. Het begeleiden van patiënten op afstand biedt zowel u als huisarts maar vooral ook de patiënt voordelen.

Maar hoe monitor je patiënten op afstand op medisch én ethisch verantwoorde wijze?

Interactief programma

Tijdens een kort en interactief programma vertellen diverse sprekers u meer over het thema ‘Telemonitoring: zorg op afstand of zorg dichtbij’. Ook u kunt meedoen door uw mening te geven op de verschillende stellingen of door uw vragen te stellen via de chat-functie. En natuurlijk is het leuk om uw collega’s ook online te ontmoeten.

Meer informatie en aanmelden

NHG-leden krijgen gratis toegang tot het webinar. Bent u (nog) geen NHG-lid? Dan betaalt u € 29,95. Het webinar is voor huisartsen voor 1 punt geaccrediteerd. Het programma start om 20:00 uur en duurt tot 21:15 uur, het is ook mogelijk om het later terug te kijken. Meer informatie over het precieze programma en de sprekers vindt u op nhgcongres.nl. Hier meldt u zich ook direct aan.

Congresvoorzitter Niels Chavannes over het webinar