U bent hier

NHG richt zich op digitale nascholing

5 oktober, 2020

Het NHG richt zich vanaf 2021 volledig op digitale nascholing: e-learning programma’s (PIN’s) en instructiefilms. Dit digitale aanbod zal in de toekomst verder worden geïnnoveerd en uitgebreid. Uit de ledenenquête van 27 mei 2020 waarin onder andere is gevraagd naar specifieke nascholingsbehoeften, blijkt dat vooral de e-learning veel meerwaarde levert. De instructiefilms worden als het beste nascholingsproduct beoordeeld (cijfer 8) waarbij aangegeven wordt dat ze duidelijk, praktisch en altijd beschikbaar zijn.

Het NHG zal fysieke nascholingen op locatie niet meer zelf verzorgen en organiseren. Dat doen voortaan de regionale samenwerkingspartners van het NHG, die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld tot professionele nascholingsorganisaties met een eigen Instellingsaccreditatie voor de huisartsenzorg.

De cursussen op locatie (ongeveer 60), die reeds gepland staan voor de laatste maanden van 2020, zullen we nog verzorgen. Nieuwe aanvragen nemen we niet meer in behandeling. De NHG-cursussen ‘Stoppen met Roken’ zijn ondergebracht bij het Trimbosinstituut. De Trimbosacademie zal met diverse regionale partners contact zoeken om deze cursussen verspreid in het land te organiseren.

Voor de EKC-basiscursus gaan wij in overleg met o.a. de LHV Academie en de regionale nascholingsorganisaties. We blijven voorlopig in samenwerking met hen deze cursus aanbieden. EKC-vervolgcursussen worden verzorgd door de regionale scholingsaanbieders.

Vragen?

Mocht u vragen hebben, stuurt u dan een e-mail naar: scholing@nhg.org.