U bent hier

NHG-Kaderopleiding Astma en COPD

Heeft longzorg uw interesse? Zoekt u verdieping én verbreding in de diagnostiek en behandeling van astma en COPD? Dan is de NHG-Kaderopleiding Astma en COPD iets voor u.

U bent nodig

Met de kaderopleiding astma en COPD bouwt u verder aan uw wetenschappelijke basis als huisarts om de beste zorg te leveren aan uw patiënten. U leert onder andere meer over spirometrie, de rol van medicatie, ziektelast, allergie, verslaving, comorbiditeiten, voeding en beweging. Ook is er volop aandacht voor vaardigheden zoals presenteren, onderhandelen, adviseren, project- en time management, advies geven en het snel zoeken en begrijpen van wetenschappelijke literatuur.

De zorg rondom astma en COPD is voortdurend in ontwikkeling. De COVID-19 pandemie raakt de longzorg en leidt tot een 'nieuwe' groep longpatiënten, terwijl de huidige groep extra zorg nodig heeft. In 2020 verschijnen nieuwe updates van de NHG-Standaarden Astma en COPD. Het bijhouden en implementeren van alle nieuwe inzichten op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling van astma en COPD vormen een grote uitdaging voor de eerste lijn. Daarom bent u als kaderhuisarts hard nodig.

Meer informatie over de NHG-Kaderopleiding Astma en COPD

Praktische informatie

Datum: 
woensdag 16 december 2020 (Hele dag) t/m woensdag 31 augustus 2022 (Hele dag)
Locatie: 
Conferentiecentrum Soeterbeeck in Ravenstein
Accreditatie: 
40 uur per afgerond studiejaar
Kosten: 
Circa € 10.000,-