U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Deze maand in H&W 1

Het eerste nummer van 2021 biedt een scala aan uiteenlopende onderwerpen, zoals u van ons gewend bent. Zo besteden we aandacht aan het hartinfarct bij vrouwen, de module Minderen en stoppen van medicatie en en huidkankerzorg.

Dirkje Snijders et al constateren. dat een hartinfarct bij vrouwen anders verloopt dan bij mannen. Daardoor kan vertraging optreden in de diagnose. Tijdige herkenning van de symptomen is essentieel, zodat de juiste behandeling in een vroeg stadium kan starten. De auteurs geven daarvoor een aantal praktische tips.

Verder verscheen de module Minderen en stoppen van medicatie. Deze module is een nieuw onderdeel van de multidisciplinaire richtlijn Polyfarmacie bij ouderen. Hierin zijn ook de STOPP-START-criteria toegepast.

Daarnaast is er aandacht voor huidkankerzorg. Een specifieke training kan huisartsen helpen om (pre)maligne tumoren eerder te herkennen.

Verder: 

En er is nog veel meer

 Veel leesplezier!

De H&W-redactie